ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Jennifer Ashley: Το πάθος του λόρδου Μακένζι, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 30/07/2018 0 comments

Jennifer Ashley

Το πάθος του λόρδου Μακένζι

Εκδόσεις Elxis / Μετάφραση Ελένη Τουλούπη

 

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για το καλοκαίρι. Ερωτικό, συναρπαστικό, με πάθος, γεμάτο μυστήριο και κρυφά μυστικά.

Διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1881 με τις άμαξες, τις βραδιές στην όπερα, τους δούκες και τους λόρδους, τους μπάτλερ και τους βαλέδες.

 • Η νεαρή Μπεθ Άκερλι, χήρα από το γάμο της με έναν εφημέριο, έχει κληρονομήσει μια μεγάλη περιουσία από την πλούσια κυρία Μπάριγκτον, στην οποία εργάστηκε ως συνοδός. Ενώ ετοιμάζεται να παντρευτεί την σερ Λίντον Μάδερ, μπαίνει στη ζωή της ο συναρπαστικός Ίαν Μακένζι. Μια ματιά και ένα πλησίασμα των κορμιών τους στην όπερα, αρκεί για να ανάψει ένα πάθος ανάμεσά τους και όχι μόνο. Ο Ίαν Μακένζι αποκαλύπτει στην όμορφη Μπεθ ένα σκοτεινό μυστικό για τις ερωτικές προτιμήσεις του μέλλοντα συζύγου της, με αποτέλεσμα εκείνη να τον χωρίσει και να φύγει για το Παρίσι. Ο Ίαν την ακολουθεί, παρασυρμένος από το πάθος του για εκείνη.
 • Ο Μάδερ είναι έξαλλος με τον Ίαν Μακένζι και τον κατηγορεί στον επιθεωρητή Φέλλοουζ για το φόνο ενός κοριτσιού σε ένα κακόφημο σπίτι.
 • Στο Παρίσι, η Μπεθ γνωρίζει την Ιζαμπέλα Μακένζι, σύζυγο του Μακ, καλλιτέχνη αδελφού του Ίαν και αποφασίζει να μετακομίσει στο σπίτι της Ιζαμπέλα. Αρχίζει να ζει μια ανοιχτή κοινωνική ζωή, με χορούς και επισκέψεις, όμως το πάθος για τον Ίαν καίει για τα καλά και η ερωτική τους σχέση εξελίσσεται. Ο έρωτας καίει και τους δύο, οι καυτές ερωτικές περιγραφές της συγγραφέως δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία της αναγνώστριας.
 • Όσο, όμως, ερωτεύεται τον καυτό λόρδο, η Μπεθ, τόσο αποκαλύπτονται σκοτεινά μυστικά για τον ίδιο, τα δύο του αδέλφια και τη σκωτσέζικη οικογένειά του.
 • Αλλά και η Μπεθ δεν πάει πίσω. Κρύβει και αυτή μυστικά της οικογένειάς της που πηγαίνουν πίσω το χρόνο.
 • Μυστικά, όμως, κρύβει και ο πονηρός επιθεωρητής Φέλοουζ, που με μανία κυνηγά τους αδελφούς Μακένζι με στόχο να αποδείξει ότι είναι έκφυλοι και δολοφόνοι.
 • Τα βέλη του έρωτα, που έχουν χτυπήσει την Μπεθ, την κινητοποιούν να βοηθήσει ώστε να έρθει στο φως η αλήθεια για τον αγαπημένο της και να αποκαλυφθούν τα μυστήρια που ρίχνουν τη σκιά τους στη ζωή του.
 • Ίντριγκες, συνομωσίες, ανατροπές, κατηγορίες, τίποτα δεν πτοούν τους δύο ερωτευμένους. Όσο ο ένας ανακαλύπτει το σώμα του άλλου και τις πτυχές του χαρακτήρα του, τόσο πιο ισχυρός γίνεται ο δεσμός τους.
 • Οι αποκαλύψεις, συνταρακτικές. Οι ερωτικές περιγραφές συνεχείς, όμως η συγγραφέας δεν παρασύρεται από φτηνά κλισέ και περιγράφει με πολύ κομψό στυλ γραφής όλες τις ερωτικές σελίδες. Τα κίνητρα των ηρώων, είναι για άλλους καταστρεπτικά και για άλλους συνέπεια της καλοσύνης τους.
 • Δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Το ταξίδι στο παρελθόν (αφού το βιβλίο διαδραματίζεται 150 χρόνια πριν) και στο χώρο (σε ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης εκείνης της εποχής) σε χαλαρώνει και αφήνει τη φαντασία σου να φύγει μακριά από την ξαπλώστρα σου, τη γωνιά σου ή τη θέση σου στο καράβι. Σε πάει πολύ αλλού.
 • Θα το αγαπήσεις και το βιβλίο και τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος θα σε ενθουσιάσει!
 • Και ευτυχώς! Είναι το πρώτο της σειράς “Οικογένεια Μακένζι”. Η συγγραφέας έχει και συνέχεια. Επόμενα βιβλία της ίδιας σειράς.

Μην το χάσεις!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης