ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Zarella’s Hierarchy of Contagiousness

Post by: 07/12/2011 0 comments

Βιβλίο – Digital, Social

Zarella’s Hierarchy of Contagiousness

The science, design and engineering of contagious ideas

Εκδόσεις Do You Zoom

Ξεκινάω τη στήλη από το ενδιαφέρον θέμα που έχω ανακαλύψει σε βιβλίο για σένα που ενδιαφέρεσαι για το internet, τα digital μέσα, τα social media.

Ο Dan Zarella, δεν είναι γιατρός, είναι επιστήμων των social media.

Το ότι ασχολείται με την επιδημιολογία είναι για να μας δώσει μια αναλογία του πώς μεταδίδονται τα νέα στα social media σε σύγκριση με τους νόμους μετάδοσης μια επιδημίας.

Κατά τα άλλα, το μικρό αυτό βιβλιαράκι των 64 σελίδων είναι γεμάτο από καταπληκτικές, πρακτικές συμβουλές και μετρήσεις για επιτυχημένο marketing στο internet.

Ο συγγραφέας παραθέτει πολλούς πίνακες που αποδεικνύουν τις έρευνές του.

Από το τι ώρα διαβάζονται τα posts έως τι ώρα γίνονται τα περισσότερα unsubscribe. Και από ποιες λέξεις έχουν δύναμη στο Facebook έως ποιες στο Twitter ή ποιες ημέρες έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα ή περισσότερα comments.

Οι θεωρίες του στηρίζονται στην κοινωνιολογική συμπεριφορά των ανθρώπων, στις έρευνες που έχει κάνει και στο πειραματισμό πάνω στις πρακτικές των marketeers.

Ο Dan Zarella εργάζεται στην Hub Spot (Internet Marketing Company) κάνοντας social marketing και μελετώντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων στα social media. Η συμπεριφορά μας στηρίζεται στις ψυχολογικές μας ανάγκες και όχι στις τεχνολογικές μας δεξιότητες. Έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε στους άλλους ότι εμείς έχουμε πολύτιμες γνώσεις ή ότι μετέχουμε σε κάποιο νεωτερισμό.

Ακόμα, επειδή ο εγκέφαλός μας είναι μια μηχανή που μιμείται νιώθουμε ασφαλείς να μεταδώσουμε ιδέες που βλέπουμε ότι έχουν την προτίμηση άλλων πριν από εμάς.

64 σελίδες γεμάτες στοιχεία που θέλεις μήνες να ανακαλύψεις μόνος σου ψάχνοντας σε πηγές, πληρώνοντας συμμετοχή σε συνέδρια, ρωτώντας επαγγελματίες και πειραματιζόμενους.

Αγόρασέ το σαν δώρο στον εαυτό σου εδώ και τώρα για να ξέρεις τι να ρωτάς από δω και πέρα.

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης