ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Δήμητρας Γεωργίου: 2 ½ φορές Χήρα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 13/09/2021 0 comments

Δήμητρα Γεωργίου

2 ½ φορές Χήρα

Εκδόσεις Ζενίθ

Ένα ενδιαφέρον σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα που εκφράζει πολλές κοινωνικές πτυχές της ζωής μας.

Η Λίτσα και οι φίλες της είναι το θέμα της ιστορίας της Δήμητρας Γεωργίου.

Την ηρωίδα του βιβλίου μπορείς να την χαρακτηρίσεις «κίνδυνο-θάνατο» για τους αρσενικούς. Το έχει το ριζικό της κάθε φορά που παντρεύεται ή να κάνει σχέση με έναν άντρα, εκείνος να χάνει τη ζωή του.

Όμως, η Λίτσα δεν χάνει ποτέ το κουράγιο της. Αυτή η ευγένεια, το κέφι για τη ζωή και η θετική της προσέγγιση, τραβούν τους άντρες κοντά της, κι ας μην είναι ψηλή, όμορφη, εντυπωσιακή. Οι φίλες της, διακωμωδούν την τροπή που παίρνουν οι έρωτές της, οι δε γνωστές της αρχίζουν να την φοβούνται ως αντίζηλο.

Κάποια στιγμή, ερωτεύεται έναν πολιτικό και, με τα τερτίπια της, τον πείθει να εργαστεί και εκείνη στο πολιτικό του γραφείο. Στο χώρο της πολιτικής, ανακαλύπτει τη γλύκα της εξουσίας, που την τυφλώνει. Ξεχνάει ακόμα και τα βάσανα του μοναχογιού της, ο οποίος θέλει να φύγει στο εξωτερικό, μη μπορώντας να βρει δουλειά στη χώρα του.

Η απότομη προσγείωση από τα σύννεφα του ενθουσιασμού στο χώρο της πολιτικής, έχει δραματική κατάληξη στη ζωή της Λίτσας.

Η Δήμητρα Γεωργίου αποκαλύπτει, με το μαύρο χιούμορ της, πτυχές της κοινωνίας μας που όλοι καλύπτουμε σαν να είναι ο κανόνας.

Σε αυτές τις σκοτεινές πτυχές κλείνουμε τα μάτια και τις αποδεχόμαστε με τη σιωπή μας. Άλλοι έχουν αξιοπρέπεια και άλλοι την έχουν χάσει προ πολλού.

Ένα ευχάριστο βιβλίο που όμως θα σε προβληματίσει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης