ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

WHENTHECYPRESS WHISPERS

When the Cypress Whispers

Post by: 21/07/2014 0 comments

Yvette Manessis Corporon

When the Cypress Whispers

Εκδόσεις Harper

«Όταν το κυπαρίσσι ψιθυρίζει» είναι ένα μυθιστόρημα που μυρίζει Ελλάδα, γραμμένο αγγλικά.

Η συγγραφέας του είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος, η Υβέτ Μάνεσης Κόρπορον που ζει στη Νέα Υόρκη. Η καταγωγή της, όμως, είναι από την Ερείκουσα, το μικροσκοπικό νησάκι της Κέρκυρας που βρίσκεται βόρεια απέναντι από το πανέμορφο Σιδάρι.

Η Δάφνη είναι Ελληνοαμερικανίδα chef που ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τη μικρή κόρη της. Ο άντρας της έχει σκοτωθεί νεότατος και την έχει αφήσει χήρα. Λίγα χρόνια μετά ξαναβρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο ενός αμερικανού τραπεζίτη και έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει το γάμο της στην Ερείκουσα, κοντά στη γιαγιά της.

Εκεί, η Δάφνη ανακαλύπτει τη δύναμη της οικογενειακής παράδοσης και τους δεσμούς που ξυπνούν μέσα της για την ελληνική κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα και τους μύθους της Ελλάδας.

Η Δάφνη δένεται ακόμα περισσότερο με την αγαπημένη της γιαγιά Ευαγγελία και προσπαθεί να ανακαλύψει το νέο της εαυτό. Ανακαλύπτει όμως και πολλές ιστορίες και μυστικά από το παρελθόν που γνωρίζει η γιαγιά της αλλά και ένας γοητευτικός νεαρός ψαράς.

Το βιβλίο μοσχοβολάει Ελλάδα. Καΐκια, γαϊδουράκια, εκκλησίες, σπανακόπιτες, λουκουμάδες, αγκαλιές, χορός, ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλα αναφέρονται λεπτομερώς με τις ελληνικές τους λέξεις και με εξηγήσεις τι είναι το καθένα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μεταφραστεί το βιβλίο στα ελληνικά. Όλοι μας θα αναγνωρίσουμε σκηνές και ανθρώπινες στιγμές από τη ζωή μας. Ελπίζω να το αγαπήσουν και οι ξένοι.

Αν θες να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης