ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The Dandelion Years

Post by: 02/11/2015 0 comments

Erica James

The Dandelion Years

Εκδόσεις Orion Books

Tο μυθιστόρημα “Τα Χρόνια της Πικραλίδας” ή αν προτιμάς “Τα Χρόνια του Αγριοράδικου” είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα για την αγάπη και για τις συμπτώσεις που δημιουργεί η τύχη. Οι σελίδες του σε αιχμαλωτίζουν από την πρώτη στιγμή.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα: στο σήμερα και στο τότε, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Σάσκια, συντηρητής βιβλίων, ζει σήμερα μαζί με τους δύο παππούδες και τον πατέρα της. Όταν ο Μάθιου, που κληρονομεί από τον κηδεμόνα του ένα αρχοντικό κτίριο γεμάτο βιβλία, καλεί τη Σάσκια και τον πατέρα της να εκτιμήσουν τα βιβλία που περιήλθαν στην ιδιοκτησία του.

Κρυμμένο μέσα σε μία Βίβλο, η Σάσκια ανακαλύπτει ένα χειρόγραφο σημειωματάριο. Από περιέργεια αρχίζει να το διαβάζει και, μπροστά στα μάτια της ξεδιπλώνεται η ερωτική ιστορία δύο νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν καθώς εργαζόντουσαν στο Μπλέτσλέϊ Παρκ (την βασική υπηρεσία αποκρυπτογράφησης των Βρετανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Ο Τζέικομπ και η Κίττυ (ή Κατιούσα, όπως την αποκαλεί χαϊδευτικά εκείνος) αγαπιούνται παρά τις αντιρρήσεις των γονέων της, μια και κατάγεται από εύπορη οικογένεια του Λονδίνου.

Η Σάσκια υποψιάζεται ότι ο ήρωας και συγγραφέας του σημειωματαρίου είναι ο κηδεμόνας του Μάθιου, ο οποίος, ανήκοντας στην υπηρεσία αποκρυπτογράφησης, μάλλον δεν μπορούσε να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία της ζωής του.

Όταν τελειώνει το πρώτο σημειωματάριο, η Σάσκια εξομολογείται στο Μάθιου ότι διάβασε την ιστορία που ανακάλυψε μέσα στο κρυμμένο χειρόγραφο και, μαζί, αναζητούν τα επόμενα κείμενα (αν υπάρχουν) και τη συνέχεια της ερωτικής ιστορίας του Τζέικομπ και της Κίττυ.

Η άγνωστη πλευρά της ζωής του Τζέικομπ, δημιουργεί μια χημεία ανάμεσα στο Μάθιου και στη Σάσκια και τους φέρνει πιο κοντά! Μαζί, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν ταιριάζουν και αν μπορούν να ξεπεράσουν τα δικά τους εμπόδια.

Η αφήγηση των δύο ιστοριών γίνεται με πολύ καλή ισορροπία. Η ιστορική ερωτική ιστορία προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις από τη σημερινή, με δεδομένο ότι η σκιά του πολέμου δίνει ένταση και αγωνία στην εξέλιξη του μυθιστορήματος.

Αυτή η διπλή αφήγηση της Έρικα Τζέιμς κάνει το μυθιστόρημα τόσο απολαυστικό. Και η ιστορική αναφορά το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

 

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης