ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The Amber Fury

Post by: 25/08/2014 0 comments

Natalie Haynes

The Amber Fury

Εκδόσεις Corvus

«Η οργή των τηνέητζερς» θα το μετέφραζα εγώ. Ένα μυθιστόρημα θρίλερ που στηρίζεται στις ελληνικές τραγωδίες και διαδραματίζεται σε ένα σχολείο με «προβληματικούς» τηνέητζερς στο Εδιμβούργο.

  • Η Άλεξ είναι νεαρή υποσχόμενη σκηνοθέτης αρραβωνιασμένη με τον Λουκ, δικηγόρο. Ένα βράδυ, ο Λουκ παρακολουθεί ένα καυγά ανάμεσα σε ένα νεαρό ζευγάρι, μπαίνει να τους χωρίσει και ο άντρας του δίνει μια μαχαιριά. Ο Λουκ πεθαίνει σε τρία λεπτά.

  • Η Άλεξ μέσα στο θρήνο της παρατάει τα πάντα και δέχεται την πρόταση του Ρόμπερτ να πάει στο Εδιμβούργο να διδάξει σε ένα ειδικό σχολείο που φιλοξενεί προβληματικά παιδιά πριν το στάδιο του αναμορφωτηρίου.

  • Τα παιδιά κάνουν δύσκολη τη ζωή της Άλεξ με την επιθετικότητα και την έλλειψη κοινωνικοποίησής τους. Ένα τρόπο που βρίσκει για να τους κινήσει το ενδιαφέρον είναι να τους διδάξει αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, όπως τον «Οιδίποδα» ή την «Άλκηστη». Τα περισσότερα παιδιά δένονται μαζί της μέσω του μαθήματος της τραγωδίας.

  • Όμως, ένα κορίτσι που τη θαυμάζει και την αγαπά, η Μελ, ένα κορίτσι που έχει κουφαθεί στα πέντε της από ιλαρά, αρχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις της. Η Άλεξ έχει μυστικά στη ζωή της. Όμως είναι ένας καθαρός άνθρωπος και χαρακτήρας. Θα βρεθεί άθελά της μπλεγμένη.

  • Κάπου οι τραγωδίες που διδάσκει θα ταιριάξουν με τις ζωές των μαθητών της. Ένα παιδί θα μαχαιρώσει ένα άλλο και θα μπει στο αναμορφωτήριο. Σύντομα θα γίνει και ένας φόνος, όπου ο δικηγόρος του θύματος θα προσπαθήσει να εμπλέξει την Άλεξ στην ηθική αυτουργία.

  • Μια σύγχρονη τραγωδία, που, όμως ικανοποιεί τον αναγνώστη στο τέλος. Το μήνυμά της είναι πως υπάρχει ελπίδα για λογική, ηθική και εν μέρει κοινωνικοποίηση, κάποιων «χαμένων παιδιών». Ακόμη περισσότερο που η συγγραφέας Νάταλι Χέινς τιμά με πολλούς τρόπους και διαδίδει τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τοποθετώντας τες μέσα στην πλοκή της ιστορίας της.

  • Ένα υπέροχο μυθιστόρημα. Ωραίο θα ήταν να μεταφραστεί και να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.

Αν θες να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης