ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

The Art of Influence

The Art of Influence

Post by: 23/09/2013 0 comments

ΒΙΒΛΙΟBusiness

Chris Widener

The Art of Influence

Persuading other begins with you

Εκδόσεις Doubleday

Σεπτέμβριος και ο μήνας είναι αφιερωμένος στη δουλειά. «Η Τέχνη της Επιρροής» τιτλοφορείται αυτό το βιβλίο και είναι αφιερωμένο σε μια εμπνευστική παραβολική ιστορία.

Ο Μάρκους μόλις αποφοίτησε από το Northwester’s Kellogg School of Management και όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί σε ένα bbq για να συγχαρεί το φιλόδοξο νεαρό. Όλοι έχουν κι από ένα ενδιαφέρον δώρο να προσφέρουν: ένα σάκο ταξιδίου, ένα καλό στυλό, επώνυμα χαρτιά αλληλογραφίας, κλπ.

Και ξαφνικά, από αυτή που δεν το περιμένανε καθόλου, έρχεται το πιο απρόσμενο δώρο: από την 80χρονη γιαγιά του Μάρκους! Η οποία παραδίδει ένα φάκελο στον εγγονό της που μέσα γράφει:

«Ένα Σαββατοκύριακο με τον Μπόμπυ Γκολντ»

Ο Μπόμπυ Γκολντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους της Αμερικής (στην ιστορία, όχι στην πραγματικότητα). Η γιαγιά που κάποτε ήταν η νταντά του διάσημου Μπόμπυ, οργάνωσε για τον εγγονό της ένα Σαββατοκύριακο ώστε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας να μάθει μερικά πράγματα για τις business στον Μάρκους! Και με τι δάσκαλο! Έναν επιτυχημένο, όχι μόνο πλούσιο και διάσημο αλλά με απίστευτη ικανότητα επιρροής επάνω στους άλλους. Έναν ανθρωπιστή που είχε τον τρόπο του να επηρεάζει θετικά τον κόσμο γύρω του.

Έτσι, ο τυχερός Μάρκους βρίσκεται στα σοφά χέρια του επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος του δίνει μια «βροχή» από σοφές, χρήσιμες, και απαραίτητες συμβουλές ή κατευθύνσεις επαγγελματικής ζωής.

Πρώτα από όλα του παραθέτει πολλούς «ορισμούς» για το τι είναι επιρροή και τι διαφέρει από των πειθώ. Του δίνει τη λίστα με τα 10 χαρακτηριστικά και ικανότητες του Ηγέτη.

Τέλος, του δίνει τους 4 Golden Rules = (αφού τον λένε Γκολντ = Χρυσό) τους Χρυσούς Κανόνες επιρροής:

1. Ζήσε μια ζωή αδιαμφισβήτητης Ακεραιότητας
2. Πάντα να δείχνεις θετική στάση
3. Να θεωρείς τα ενδιαφέροντα των άλλων πιο σημαντικά από τα δικά σου
4. Μη συμβιβάζεσαι με τίποτα παρακάτω από την τέλεια ποιότητα

Το υπέροχο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται με την πρόταση του Γκολντ να επενδύσει χρήματα στην επιχείρηση που σκεφτόταν να κάνει ο νεαρός Μάρκους, με αντάλλαγμα το 40% των μετοχών της νέας επιχείρησης.

Ωραία η συμβολική ιστορία και τα διδάγματα για τους αληθινούς Ηγέτες (ανεξαρτήτως απασχόλησης) που βρίσκονται σπαρμένα σε κάθε σελίδα του βιβλίου.

Θα χαρείς να διαβάσεις κάθε μια από τις 106 σελίδες του. Το συστήνω.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης